Experiență în design incluziv și accesibilizare

Colaborăm cu companii, instituții publice, profesioniști din domenii precum arhitectură și design, tehnologie, educație, cultură și alte arii. Mai mult decât donații, ne dorim să lucrăm împreună pentru a extinde utilizarea principiilor designului incluziv.

Putem face asta prin:

Consultanță

Te ghidăm către spații și soluții incluzive. Analizăm și creăm rapoarte de accesibilitate pentru spații, servicii, site-uri, apps, etc.

Proiectare

Aplicăm principiile designului incluziv pentru a-ți oferi un mediu construit și virtual/digital accesibil și prietenos.

Evenimente

Desfășurăm proiecte sociale dedicate persoanelor cu dizabilități și organizăm workshop-uri de empatie pentru instituții publice și private.

Ce este accesibilizarea?

Accesibilizarea este teoretizată de obicei sub forma unui normativ sau a unui standard. Reprezintă un set de reguli, soluții, adaptări speciale ale spațiilor, serviciilor, produselor, tehnologiilor, etc. existente pentru a putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități. Aceasta funcționează după principiul One size fits all / O singură dimensiune valabilă pentru toată lumea.

Ce este designul incluziv?

Designul incluziv nu este constrâns de un set de reguli clare, standardizate. Acesta presupune o abordare diferită în modul în care sunt gândite proiectele, spațiile, serviciile, etc. Vine cu o înțelegere a utilizatorilor și a diversității lor, înțelegerea nevoilor acestora, a abilităților lor si a caracteristicilor lor generale. Face trecerea de la a proiecta pentru un om universal, la a proiecta pentru un on particular. Designul incluziv funcționează după principiul Design for one, extend to many. / Proiectează pentru unul, extinde către mai mulți.

Beneficiile aduse

Accesibilizare: permite accesul și facilitează utilizarea spațiilor, serviciilor, produselor, etc. persoanelor cu dizabilități temporare sau permanente, dar poate crea în continuare segregare.

Design incluziv: stimulează empatia și abilitatea de a asculta oamenii, de a-i înțelege, poate aduce inovații în diverse domenii, reduce segragarea.

Lucrează cu noi

Suntem o echipă în continuă dezvoltare cu o misiune clară: crearea și dezvoltarea unui mediu incluziv. Dacă vrei să aplici aceste principii în proiectele tale sau ai nevoie de proiecte incluzive (arhitectură, tehnologie, evenimente) contactează-ne.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!