Cum devin voluntar AMAIS

Ce bucurie că ai ajuns aici.

De-a lungul celor 7 ani de existență, peste 200 de persoane au fost alături de noi în rolul de voluntar. Printre ei sunt și studenți, de aceea oferim și adeverințe de practică când sunt necesare. 

Principalul rol al voluntarului este să ghideze persoanele cu dizabilități spre independență.

Al doilea rol va fi ghidat de noi: vom face astfel încât să ai parte de experiențe transformatoare alături de oameni cât mai diverși. Tu înveți de la noi și noi învățăm de la tine. 


Despre rol și cum oferim ghidaj persoanelor cu deficiențe de vedere:

Descrie reperele vizuale pentru a oferi un plan mental al spațiului înconjurător și al activităților.

Intervenția ta să fie cât mai redusă în ghidarea pe stradă sau într-o încăpere, de exemplu. Oferă detalii despre ce este în jur pentru ca persoana ghidată să evite singur(ă) obstacolele.

Asigură-te că folosește bastonul corect în deplasare. Fii fără grijă, te învățăm noi cum se ține în mână și se folosește corect ca să poți da informația mai departe când va fi nevoie.

Întreabă dacă are nevoie de ajutor înainte să-l oferi. Când explorăm Bucureștiul la pas în probe de mobilitate, nevăzătorii își vor folosi telefoanele și aplicațiile de pe mobil pentru traseu, asigură-te că sunteți pe drumul cel bun.


Dacă vrei să cunoști o parte din echipă și proiectele:

  • Școala și activitățile incluzive de la Clubul de Mobilitate Urbană: YouTube video, articol AMAIS despre progresul absolvenților Școlii, interviu IQads, interviu RockFM.
  • Cursurile de programare: interviu StartUp.ro, interviu IQads, experiența lui Marcel (absolvent), experiența lui Adrian (absolvent).

 

 


 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!