Logo Amais

Programe

proiecte
0
beneficiari cu dizabilități
0
beneficiari fără dizabilități
0
premii
0

Club CMU

Ne întâlnim. Socializăm. Stimulăm. Clubul CMU este unul dintre puținele spații fizice și sociale din București care aduce față în față persoane cu și fără dizabilități din comunități diverse, le provoacă la dialog și experiențe comune și le încurajează să își depășească propriile prejudecăți.

Școala CMU​

Prin Școala CMU aducem educația non-formală și comunitatea în același loc. Spargem barierele fizice, sociale și atitudinale cu care se confruntă persoanele cu dizabilități de vedere, le oferim un cadru de învățare peer-to-peer și le susținem să dobândească abilități noi pentru o viață independentă.

CMU Tech

Împreună construim o lume tech fără bariere. Prin programul CMU Tech oferim persoanelor cu dizabilități vizuale sau locomotorii cursuri gratuite de tehnologie asistivă sau programare prin care acestea deprind abilități de coding și își deschid noi orizonturi profesionale și educaționale în lumea IT.

Senseability

Prin Senseability transformăm spații deja existente în platforme socio-culturale, locuri de întâlnire între persoane cu și fără deficiențe de vedere. Proiectul se traduce printr-o serie de tururi ghidate pe nevăzute în locuri cheie din București și prin realizarea unor machete care oferă o abordare polisenzorială în explorarea spațiului și arhitecturii.

Răspiua​

Inițiativă de accesibilizare a spațiilor de joacă din București. Răspiua este o instalație mobilă, polisenzorială și participativă care vine din nevoia de a schimba regulile jocului și de a readuce în discuție importanța locurilor de joacă incluzive pentru toți copiii, indiferent de abilitățile sau dizabilitățile lor.

See You

Prima aplicație din România care conectează persoanele cu dizabilități de vedere cu voluntari care le însoțesc în diverse activități urbane. Ea readuce în discuție importanța mobilității și accesibilității orașelor pentru persoanele cu dizabilități și le încurajează să iasă mai des, să socializeze și să vadă orașul prin alți ochi.

The UNINVITED

Serie de instalații și expoziții prin care vrem să înțelegem perspectiva societății asupra accesibilității, incluziunii și dizabilității. Instalația pornește un dialog despre și cu cei nenumărați, nepotriviți, imprevizibili, oamenii care sunt diferiți de norme și standarde și adesea trecuți cu vederea de societate.

Empathy Retreat

Empathy Retreat este un proiect intersecțional, organizat la Sibiu în perioada 25-29 august 2022, prin care am adus împreună 32 de persoane din categorii sociale și profesionale diverse, le-am încurajat să exploreze relația cu mediul construit, să identifice obstacolele care creează excludere și să reflecteze asupra propriei percepții despre diversitatea umană. Poveștile lor stau la baza primului ghid de design incluziv din România.

Sprijină
comunitatea
incluzivă.

Susține proiectele noastre

Vrei să devii incluziv?

Înscrie-te ca voluntar AMAIS.

Noutăți

O mână ține cele două cărți. Prima este groasă și are coperta neagră. a doua e mai subțire, albă cu o ilustrație.

AMAIS la AccessABILITY Expo

Între 27-29 septembrie 2024, AMAIS a participat la AccessABILITY Expo, la Biblioteca Națională. Ne-am dus la standul expozițional cu „Design Incluziv, Totul începe prin a asculta” și „Exerciții de empatie

Fotografie de grup pe șosea. Oamenii țin mâinile sus și râd. În dreapta, o tânără sare.

Festivitățile de absolvire la Școala CMU 4.0

Școala CMU aduce educația non-formală și comunitatea în același loc. Este un proiect AMAIS care are ca obiectiv creșterea nivelului de independență și reducerea fenomenului de (auto)izolare cu care se