Senseability - spații existente transformate în contexte de socializare incluzive

Transformăm spații existente în platforme socio-culturale, locuri de întâlnire între persoanele cu dizabilități de vedere și cele tipice printr-o abordare polisenzorială.

SenseAbility doreşte să implementeze un mod multidisciplinar de abordare a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi vizuale în contextul urban existent. Acest lucru este realizat prin:

Tururi

Descoperirea unui spaţiu construit prin utilizarea simţurilor non-vizuale.

Machete

Presupun lucru în echipă, colaborare şi negociere.

Feedback

Percepţia spaţială a fiecăruia de-a lungul traseului.

De ce Senseability?

Pentru a determina vizitatorii să exploreze complexitatea spaţială ascunsă în spatele imaginii ce a dezvoltat o perspectivă unilaterală asupra spaţiului. Din punct de vedere social, se urmăreşte stabilirea unui canal de comunicare între persoanele nevăzătoare şi cele tipice.

Public țintă

Proiectele se adresează atât persoanelor cu dizabilități cât și celor tipice, aduși laolaltă de dorința de a crea noi legături sociale, cu scopul de a contribui la incluziunea socială.

 

Beneficii

  • facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere în clădiri/spații-simbol din Bucureşti
  • dezvoltarea simţurilor non-vizuale şi a percepţiei spaţiale
  • explorarea spaţiului într-un mod inovativ
  • lucru în echipă
  • socializare
  • exerciții de empatie

Vrei să organizăm un Senseability?

Scrie-ne dacă știi un spațiu interesant pe care ai vrea să-l punem în valoare prin astfel de activități, sau dacă vrei să faci o expoziție/ eveniment, ori dacă ai o echipă care ar vrea să treacă printr-un astfel de exercițiu de empatie

Proiecte

A Sound Journey

+
Scrie-ne pe Whatsapp!