AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație non-profit, înființată în 2015.

VIZIUNE

Toată lumea, indiferent de abilități, gen, vârstă, categorie socială va trăi și va lucra în medii prietenoase și incluzive, ce corespund nevoilor lor.

MISIUNE

Construim o societate echitabilă pentru persoanele cu dizabilități temporare sau permanente prin aplicarea principiilor designului incluziv în: arhitectură, tehnologie, proiecte sociale.

  • Arhitectură: Oferim consultanță pentru o proiectare incluzivă și accesibilizare, realizăm proiecte incluzive de arhitectură sau accesibilizăm spații/obiecte existente. De asemenea, realizăm analize de accesibilitate pentru diverse tipuri de spații.
  • Tehnologie: Analizăm, construim incluziv și accesibilizăm platforme web și aplicații.
  • Proiecte sociale: Creăm evenimente și contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități.

Considerăm că este responsabilitatea fiecăruia de a participa la acest proces.

Valorile echipei și ale muncii noastre:

  • Incluziune – suntem 7.7 miliarde tipologii umane pe glob, pentru a putea înțelege ce înseamnă a include, trebuie mai întâi să învățăm să-i ascultăm și să-i implicăm în procesul schimbării pe cei care au resimțit cel mai mult excluderea socială sau de alt tip.
  • Empatie – înțelegem experiența persoanelor cu dizabilități în interacțiunea cu mediul. Pentru o societate incluzivă este nevoie deopotrivă de grijă față de persoanele cu dizabilități și de crearea empatiei în rândul persoanelor tipice. Creăm contexte de socializare pentru a-i aduce împreună și învățăm zilnic provocările cu care se confruntă grupurile vulnerabile.
  • Educație – misiunea noastră implică o învățare constantă despre cele mai noi tehnici ale designului incluziv și transpunere lor în soluții concrete. Apoi le dăm mai departe către persoanele cu dizabilități, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor, cât și persoanelor tipice, ori instituțiilor publice și private, pentru a produce schimbarea împreună.
+
Scrie-ne pe Whatsapp!