Poză de grup cu absolvenții adulți ai Școlii CMU, toți zîmbesc și țin în mână diplomele.

Redirecționează gratuit 20% din impozitul pe venit sau profit al companiei tale.

Adriana: „25 de ani am mers numai la brațul cuiva. De când am absolvit cursul am trecut am trecut de obstacole emoționale.”

Ecaterina: „Am învățat că pot. Uitasem că pot să fac anumite lucruri. O comunitate îți dă încredere în tine să-ți depășești limitele și să fii independent.”

Adina: „Am o voce și ar trebui să o folosesc mai des. Există oameni care te îndeamnă să vorbești. Mulțumesc că m-ați îndemnat să vorbesc.”

Elisabeta: „A deschis calea spre independență. A inițiat primii mei pași, am lăsat garda jos, emoțiile deoparte și am învățat să scap de inhibiții.”

Sunt doar o parte din mesajele primite din partea comunității AMAIS. Avem nevoie de susținerea ta pentru a dezvolta mai departe proiectele noastre:

  • sesiuni de mobilitate și tehnologie 1-1;
  • transformarea CMU într-un Club comunitar incluziv;
  • organizarea unei tabere cu beneficiarii activităților noastre.

Cum poți face asta?

Dacă lucrezi la o microîntreprindere sau deții una, te poți implica direct și gratuit prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit al companiei până pe 31 decembrie 2023.

Varianta 1:

  1. Calculează valoarea a 20% din impozitul pe venit sau profit aferent anului 2023, respectiv trimestrul al patrulea din 2023.
  2. Completează și semnează contractul de sponsorizare până pe 31 dec. 2023. Aici draft contract.
  3. Trimite-ne contractul semnat pe mail, la adresa contact@amais.ro

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit/venit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit/venit. 

IMPORTANT! Dacă nu ai sponsorizat în 2022, o poți face până pe 31 dec. 2023.

Modificările aduse legii sponsorizării permit companiilor care în 2023 nu au făcut sponsorizări în limita maximă a plafonului permis de lege (20% din impozitul pe profit/venit, dar nu mai mult de 0,75 ‰ din cifra de afaceri) să solicite ANAF prin formularul 177 să redirectioneze ei în 45 de zile suma nealocată. 

Astfel, valoarea contractului de sponsorizare nu mai este achitată direct de către firmă, ci platită de stat din impozitul pe profit/venit deja achitat de companie.

Varianta 2:

  1. Calculează valoarea a 20% din impozitul pe venit/profit aferent anului 2022.
  2. Completează formularul 177 și depune-l la ANAF până pe 31 dec. 2023. Aici formularul 177.
  3. Completează și semnează contractul de sponsorizare până pe 31 dec. 2023. Aici draft contract.
  4. Trimite-ne contractul semnat pe mail, la adresa contact@amais.ro

Mulțumim,

Echipa AMAIS

+
Scrie-ne pe Whatsapp!