Un băiat și o fată țin mâinile în aer și se bucură lângă un bazin de înot

În luna iunie ne-am echipat cu ochelarii și căștile de înot și am participat pentru prima dată la Swimathon, cea mai mare campanie de fundraising din România organizată de Fundația Comunitară București.

Ne-am alăturat cursei pentru a susține persoanele cu deficiențe de vedere să deprindă abilități pentru o viață independentă prin sesiuni individuale de mobilitate și tehnologie asistivă. Iar cu ajutorul vostru, al fundraiserilor și donatorilor, putem începe deja să planificăm încă 24 de sesiuni individuale de consiliere pentru 12 persoane nevăzătoare. 

Ne-am aliniat la START cu un obiectiv ambițios, 20.500 lei. Și am reușit până la finalul campaniei să ajungem la 117% din obiectiv. Suma finală strânsă a fost 24.028 lei.

Am fost copleșiți de valul de susținere și de energia pe care toți înotătorii noștri au dedicat-o proiectului Independent în (Bucur)ești la Swimathon, pe culoarul de înot, pe biciclete, pe role, în grupurile lor de prieteni și în social media. Suntem din ce în ce mai mulți care visează la un București incluziv, în care oamenii au prioritate, în toată diversitatea lor. Și deși mai avem mult de lucrat ca societate, știm că prin empatie îl putem obține. 

Fundraiseri și înotători AMAISing

Alături de noi au făcut valuri de bine cei 14 fundraiseri: Alex Călin, Alex Neagu, Alex Cucu, Alexandra Constantinescu, Alina Horez, echipa AMAISing AquaTeam, formată din Ionela Modreanu, Loredana Stoian, Paul Bogorin și Ștefan Ilioaica, Andreea Bordea, Grigore Pintea, Ovidiu Cucu, Paul Anastasiu și Theodor Nistor

Dintre aceștia, 8 au ales să facă valuri și în bazin: Paul Anastasiu, Alex Călin, Ovidiu Cucu, Andreea Bordea și echipa Amaising AquaTeam. 

Un băiat cu deficiențe de vedere înoată în bazin. O fată îi face poze de pe margine

Am mobilizat comunitatea și ne-am distrat 

Pe lângă mobilizarea prietenilor din social media, Alex Călin s-a plimbat prin București cu bicicleta pe care a lipit un afiș prin care îndemna lumea să doneze, Alex Neagu, Theo Nistor și Alex Cucu au dat mesajul mai departe către cei  apropiați, prieteni sau colegi. 

Alexandra Constantinescu a pedalat peste 100 km în UK, iar Grigore Pintea 200 km în România, Alina Horez a îmbinat concertele de vioară cu mesajele de donații, echipa AMAISing AquaTeam au împărtășit din experiențele lor de la activitățile AMAIS, Andreea Bordea a început antrenamente de înot pentru evenimentul de la bazin și și-a ținut colegii de muncă aproape, Ovidiu Cucu s-a pozat cu Macanache și Paul Anastasiu a dublat un prag de sumă ca să convingă oamenii să contribuie, s-a plimbat pe role și și-a convins un prieten să își doneze rolele pentru cauza noastră. How AMAISing is that? 

Alex Călin a participat pentru a doua oară la Swimathon. De data aceasta, și-a dat seama că vizibilitatea persoanelor cu deficiențe de vedere trebuie să crească pentru ca societatea să devină mai incluzivă pentru ei și pentru alte persoane cu diverse dizabilități, permanente sau temporare. 

Alexandra Constantinescu și Andreea Bordea și-au făcut strategiile de fundraising printre colegii de la birou, luând în considerare concediile lor, perioadele de salariu și implicarea lor în alte cauze sociale. Andreea zice că participarea la Swimathon a scos-o din zona de confort și că a ajutat-o să nu mai ia personal mesajele fără răspuns. Atât Alexandra, cât și Andreea ne-au transmis entuziasmul lor cu cât se apropiau de target, dar și liniștea care le-a cuprins odată ce l-au depășit. 

Alina Horez a fost printre primele care ne-au scris să-și mărească targetul. Deși nu știa de la început în ce consta Swimathonul, a luat provocarea cu mult entuziasm și și-a făcut planul de fundraising din timp. Echipa Amaising AquaTeam spune că această experiență i-a inspirat să ia lecții de înot, să sune și să dea mesaje oamenilor povestindu-le experiența lor la AMAIS ca să îi facă să doneze. Chiar dacă nu au atins obiectivul propus, au simțit că vor contribui la câștigarea independenței altor persoane și, ca prima experiență, și-au ieșit din zona de confort.

Paul Anastasiu ne povestește că a trimis multe mesaje pentru a-i convinge pe oameni, așa că a donat și el ca să îi motiveze, mai ales pe cei suspicioși. I-au plăcut mult și donatorii surpriză care i-au depășit targetul când nu mai credea că vor mai dona oamenii. Experiența la bazin i-a arătat că fumatul îl trage înapoi indiferent de cât de activ este.

Alex Călin surprins în parc pe o bicicletă cargo în care își plimbă copilul care poartă o cască de protecție roz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grigore Pintea și Theodor Nistor au fost primii fundraiseri care au acceptat să facă valuri pentru proiectul nostru. Grigore a depășit targetul și a pedalat din București până în Buzău chiar în ziua evenimentului la bazin, iar Theo a găsit soluții chiar și cu o mână ruptă. O experiență nouă pentru amândoi care le-a oferit răspunsuri despre cum pot face mai bine data viitoare.

Alex Neagu a folosit din informațiile, exemplele și experiențele pe care le-a descoperit fiind voluntar si trainer de tobe la atelierele AMAIS. Iar Alex și Ovidiu Cucu, deși frați, au decis să facă campaniile individual ca să ajungă la oamenii din rețeaua lor internă, cu mesajele la care știu ei că ar reacționa. 

Mulțumim tuturor pentru mobilizare și pentru că faceți parte din schimbarea pe care ne dorim să o vedem în jurul nostru: o societate echitabilă și incluzivă în care fiecare dintre noi simte că aparține. 

You are simply AMAISing!

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!