textul being inclusive is amaising langa o coloana facuta din trei cuburi columbus

Cubul Columbus – simbol al incluziunii și al accesibilizării pentru AMAIS

Lucrăm de aproape un an la noua identitate vizuală a organizației. În procesul de a reflecta vizual și tactil misiunea de a construi o societate incluzivă, receptivă nevoilor persoanelor cu dizabilități, dar și a comunității în general, am ales ca simbol cubul Columbus. Obiect ce poate fi explorat cu ușurință și de nevăzători.

 

Cubul, în general, este perceput ca o formă geometrică de bază, simbol al perfecțiunii. Însă simbolul AMAIS, cubul Columbus, îmbrățișează întregul spectru de diversitate pe care „perfecțiunea” standardizată din jurul nostru nu o cuprinde.

Întoarcerea unui colț în interior este ceea ce diferențiază Cubul Columbus de cel considerat „standard”, „normal’, trăsătură ce îi aduce plusvaloare prin posibilitatea de a susține construcția altor structuri și forme diverse. 

Este ce facem și noi la AMAIS: încercăm să învățăm cât mai mult despre diversitatea umană, identificăm diferențele și, folosind designul incluziv, creăm contextele prin care acestea pot fi puse în valoare prin spații, obiecte, produse și servicii de care să poată beneficia cât mai mulți oameni din jurul nostru, indiferent de abilități.

Principiul de bază al designului incluziv este cel după care ne ghidăm și noi:

Design for one. Extend to many. / Proiectează pentru o persoană. Extinde apoi către mulți utilizatori. 

Prin construirea mediului construit sau digital, sau dezvoltarea unui produs cu ajutorul designului incluziv, diferențele se transformă într-un catalizator al coeziunii comunitare, la fel cum vârful scufundat al cubului oferă posibilitatea de a construi rețele de structuri stabile.

Pe măsură ce realizăm tot mai multe proiecte incluzive, spunem că munca noastră este asemenea unei baze create dintr-o serie de cuburi Columbus peste vrem să construim împreună în continuare. 

 

Mulțumiri lui Teodor Bradu, de la Studio Fluid, pentru răbdarea cu care a creat identitatea grafică astfel încât să reflecte cât mai bine viziunea organizației noastre. 

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!