La CMU 3.0 continuăm schimbul de abilități cu scopul de a facilita accesul persoanelor nevăzătoare la o viață independentă, respectându-le dreptul de a se educa și apoi de a profesa în domeniul ales, de a avea acces la cultură și sport și la un spațiu public adaptat nevoilor lor, iar în cazul persoanelor tipice, de a experimenta empatia.
În urma CMU și CMU 2.0, echipa AMAIS s-a mărit cu două persoane tipice (dintre voluntari) și o persoană cu deficiențe de vedere (dintre participanții ediției trecute)
În cadrul CMU 3.0, am continuat colaborarea cu UAUIM și am organizat ateliere cu studenții, pe tema designului incluziv și a importanței empatiei în proiectare prin grupuri de lucru alături de persoane cu deficiențe de vedere. Tot în direcția arhitecturii, am organizat ateliere de machete.
Am continuat atelierele de abilități pentru o viață independentă (gătit, mobilitate, girl empowerment), atelierele recreative, în care am petrecut timp liber într-un context incluziv (ateliere de ceramică, seri de film, patinoar) și am participat la activități culturale și din zona de hobbies pentru a face cunoscută nevoia persoanelor cu deficiențe de vedere de a lua parte la evenimentele orașului.
În contextul crizei sanitare, ne-am adaptat activitățile în mediul online, organizând CMU Talks și Senseability Talks, pentru a asigura învățarea continuă și împărtășirea de experiențe în comunitate.
Status: Finalizat
Perioada: Iulie 2019 – Septembrie 2020
Finanțator: Societe Generale Global Solution Centre
Buget: €30.000
Parteneri: La Firul Ierbii, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.
Echipă: Iris Popescu, Mihaela Şerban, Andreea Nechifor, Oana Totoreț, Antoaneta Barbu, Mihai Leoveanu, Antonia Groza, Alina Ionescu, Ștefan Ilioaica, Andreea Tănase, Irina Bobîrcă










