desen cu circuite de calculator și text call pentru participanți cmu tech

Hub de programare pentru persoane cu deficiente de vedere.

  • Ce se intampla la hub-ul de programare #CMUTech?

Daca ai descoperit deja ca esti pasionat de tehnologie si iti merge mana pe taste, hub-ul iti da sansa sa-ti dezvolti pasiunea si sa faci primii pasi catre specializare in domeniul programarii.

Vei invata limbajul de programare C Sharp si soft-ul Visual Studio, cu mare accent pe partea practica, pentru ca vei avea teme de rezolvat intre cursuri, specializarea este o treaba serioasa, ca in orice domeniu. Fiecare participant este ajutat si ghidat de un mentor cu experienta in programare.

La terminarea modulului, vei avea un set de baza de abilitati de programare: tipuri, structuri de control, functii, utile indiferent ce ramura iti doresti sa urmezi, dar si un punct de pornire daca alegi sa urmezi o facultate in domeniu si, mai departe, sa ai un job in IT. 

  • Cum se face inscrierea?

Pentru a participa la hub-ul de programare, te rugam sa completezi acest formular https://forms.gle/Y9aoS6KEA4iRyTWv7

Coordonatorii vor selecta 10 participanti din numarul total de persoane inscrise. Hub-ul se adreseaza persoanelor cu deficiente de vedere care stiu deja sa foloseasca eficient calculatorul. 

Intalnirile de lucru incep de la mijlocul lunii mai, pana la sfarsitul lunii iunie 2019. Se tin in weekend, mai intai ne grupam si lucram impreuna la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica, iar apoi trecem online.

  • Cine coordoneaza hub-ul?

 Coordonatori sunt Alexandru Cucu, Stefan Moisei si Radu Vasile, tineri nevazatori specialisti in informatica si tehnologii asistive, lucreaza in domeniul IT si sunt implicati activ in dezvoltarea de aplicatii si programe accesibilizate nevoilor persoanelor nevazatoare.

 Hub-ul CMUTech isi propune sa sprijine dezvoltarea persoanelor cu deficiente de vedere in domeniul tehnologiei, prin schimb de experiente si practici incluzive, in spiritul integrarii sociale. Initiativa apartine AMAis si este sustinuta de ING Tech.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!