imagine cu circuite de calculator și text call pentru mentori CMU tech

Ce se intampla la hub-ul de programare #CMUTech?

Lucram in echipe si conturam un context de dezvoltare – 10 persoane cu deficiente de vedere ce isi doresc sa activeze in domeniul programarii, fac primii pasi catre specializare, impreuna cu 10 mentori, care stiu deja cum sta treaba.

Intalnirile de lucru incep de la mijlocul lunii mai, pana la sfarsitul lunii iunie 2019. Se tin in weekend, mai intai ne grupam si lucram impreuna la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica, iar apoi trecem online.

Ce face un mentor?

Da mai departe cunostintele si pasiunea pentru tehnologie si isi ghideaza “studentul” prin etapele modulului. Facem schimb de experiente, practici incluzive si inovam, in spiritul integrarii sociale.

Cautam studenti sau persoane care au job in domeniu, sunt din Bucuresti si vor sa se implice in rolul de mentor. Pentru participare, se completeaza acest formular – https://goo.gl/forms/YerXzA7Eo8JcVqTJ2. Coordonatorii vor selecta 10 mentori din numarul total de persoane inscrise.

Cine coordoneaza comunitatea?

Coordonatori sunt Alexandru Cucu, Stefan Moisei si Radu Vasile, tineri nevazatori specialisti in informatica si tehnologii asistive, lucreaza in domeniul IT si sunt implicati activ in dezvoltarea de aplicatii si programe accesibilizate nevoilor persoanelor nevazatoare.

Atelierele #CMUTech sunt adresate persoanelor cu deficiente de vedere care vor sa eficientizeze utilizarea tehnologiei pentru dezvoltarea personala si profesionala. Initiativa apartine AMAis si este sustinuta de ING Tech.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!