Am inceput anul 2018 cu un atelier #CMUSenseability dedicat formarii profesionale intr-un domeniu ales de multe persoane cu deficiente de vedere – masajul BFKT (balneo-fizio-kineto-terapie). Am experimentat impreuna masajul pentru drenaj limfatic, sub indrumarea trainerului Ovidiu Cucu, nevazator specializat in acest tip de masaj.
Suna complicat dar are beneficii reale! 🙂 Pe scurt, este vorba de un masaj placut combinat cu aplicarea presiunii usoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se aduna toxine. Beneficiile sunt numeroase si includ: eliminarea toxinelor, imbunatatirea sistemului imunitar, tratarea problemelor circulatorii, ameliorarea calitatii somnului, tonifierea pielii si alte beneficii pe care le veti descoperi participand la atelier!
In cele 2 zile de curs, Ovidiu si-a propus sa invete participantii, cu sau fara experienta, tehnicile folosite pentru membrul superior (sambata) si membrul inferior (duminica), incepand cu anatomia de baza a fiecaruia si beneficiile pentru pacienti.
Ovidiu Cucu – terapeut nevazator si antreprenor
Ovidiu Cucu are o experienta de 5 ani ca asistent medical specializat in masajul BFKT si recuperare medicala, are propria afacere si o familie frumoasa. A intrat in clubul nostru ca participant si sustinator al mobilitatii urbane si al integrarii sociale a persoanelor cu deficinete de vedere, oferind propriul exemplu ca drumul catre viata independenta este accesibil oricui. Prima multumire a lui Ovidiu ca maseur, a fost data de o persoana imobilizata la pat, care dupa trei saptamani in care i-a fost terapeut, a inceput sa mearga.
Te invitam sa-l cunosti pe Ovidiu si pe ceilalti participanti, nevazatori sau tipici, toti impreuna la CMUSenseability, catre un viitor #BucurestiIncluziv!
Album foto > https://www.facebook.com/pg/CMUSenseability/photos/?tab=album&album_id=369689106770080
_____________________________________
Atelierele interactive CMU Senseability propun o abordare unica – un spatiu de contact intre persoanele cu deficiente de vedere si specialisti din diverse domenii: educatie, servicii sociale si medicale, arhitectura, design si alti profesioni?ti care doresc sa faca un prim pas, pe nevazute, catre un viitor #BucurestiIncluziv.
Intiativa apartine AMAis si este sustinuta de Fundatia Orange.