Atelierul #CMUSenseability cu numarul 3 a avut ca traineri o echipa foarte speciala, Paul Bogorin si prietenul sau de incredere, Phantom, cainele ghid.
Pentru nevazatori, cainele ghid ofera mobilitate si incredere, o relatie in care fiecare se bazeaza unul pe altul pentru a-si indeplini misiunea. Prin munca in echipa si prietenie, echipa este legata de incredere reciproca si dragoste. Hamul special il transforma intr-un partener de incredere care iti ghideaza fiecare pas, evita obstacolele, se opreste in fata modificarilor de nivel cum sunt bordurile sau scarile, identifica trecerea de pietoni si alte deprinderi extrem de utile pentru nevazatori.
In cadrul atelierului, Paul a explicat ce este cainele ghid, ce rase sunt compatibile pentru aceasta misiune speciala si cum te poate ghida intr-un oras aglomerat si neprietenos insa momentul cel mai asteptat a fost plimbarea cu Phantom. Participantii nevazatori si tipici s-au lasat ghidati de Phantom in mici excursii urbane in zona Timpuri Noi, insotiti de Paul si voluntarii CMU Senseability.
Phantom face parte din programul de formare al Asociatiei Angel Dog, ingeri patrupezi pentru nevazatori si, impreuna cu Paul, fac o echipa cu adevarat speciala care ne-a oferit un atelier despre mobilitate urbana prin prietenie si incredere. Phantom face parte din programul de formare al Asociatiei Angel Dog, ingeri patrupezi pentru nevazatori.
Mai multe imagini de la atelier >> https://www.facebook.com/pg/CMUSenseability/photos/?tab=album&album_id=346574255748232
_____________________________________
Atelierele interactive CMU Senseability propun o abordare unica – un spatiu de contact intre persoanele cu deficiente de vedere si specialisti din diverse domenii: educatie, servicii sociale, arhitectura, design si alti profesionisti care doresc sa faca un prim pas pe nevazute c?tre un viitor #BucurestiIncluziv.
Initiativa apartine Asociatei Metodelor Alternative de Integrare Sociala si este sustinuta de Fundatia Orange.