Scopul Clubului de Mobilitate Urbana Senseability este cresterea gradului de incluziune sociala a persoanelor cu deficiente de vedere prin diseminrea de experiente, instrumente si tehnici pentru imbunatatirea mobilitatii in mediul urban si crearea unui cadru propice pentru interactiune sociala intre persoane din grupuri vulnerabile si persoane tipice.

Majoritatea persoanelor cu deficiente de vedere se lupta cu fenomenul de izolare sociala si au o teama naturala de a explora un mediu urban local – neprietenos si agresiv pentru grupurile vulnerabile. Clubul de Mobilitate Urbana Senseability isi propune combaterea acestor probleme prin diseminarea de instrumente (atat conventionale, cat si bazate pe noile tehnologii) si incurajarea schimbului de experiente si cunostinte intr-un mediu prietenos, de socializare. In cadrul proiectului, ne propunem crearea a 10 harti tactile despre Bucuresti si cele mai cunoscute zone din oras, astfel incat persoanele cu deficiente de vedere sa asimileze notiuni generale despre structura tesutului urban. In acelasi timp, vom organiza o serie de workshop-uri, cu grupuri de cate 30 de persoane, pentru diseminarea de tehnici si cunostinte privind mobilitatea urbana, solutii IT pentru orientare in mediul urban, dezvoltare personala, comunicare si mobilitate profesionala pentru persoanele cu deficiente de vedere.

Ideea unui Club de Mobilitate Urbana se refera la mai mult decat crearea unui spatiu in care oameni cu deficiente de vedere sa se poata intalni si sa invete tehnici pentru mobilitate in mediul urban; este in acelasi timp un prim pas catre combaterea fenomenului de (auto) izolare cu care acestia se confrunta si un instrument pentru integrarea acestora in societate.

Grupul tinta al proiectului este alcatuit din persoanele cu deficiente de vedere, specialistii in educatie, servicii sociale, arhitecti si designer urbani. In acelasi timp, proiectul se adreseaza comunitatii locale, in general, si isi propune cresterea gradului de empatie fata de problemele de mobilitate ale grupurilor vulnerabile. Clubul va asigura un cadru pentru interactiune sociala si schimb de experiente pentru un grup de minim 200 de participanti, cu diverse deficiente de vedere, atat din Bucuresti, cat si din judetul Ilfov. Proiectul este orientat cu precadere catre tineri adulti, dar este deschis pentru beneficiari din toate categoriile de varsta.

Despre AMAis
Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala este un ONG înfiintat la inceputul anului 2015. Misiunea organizatiei consta in dezvoltarea de proiecte, tehnici si metode alternative pentru cresterea gradului de integrare sociala a persoanelor defavorizate. In acelasi timp, lucram cu mediul construit ca resursa principala pentru stimularea empatiei si responsabilizarea publicului larg privind problemele grupurilor vulnerabile.
Pentru indeplinirea obiectivelor, echipa AMAis este alcatuita din arhitecti, psihologi, programatori IT si comunicatori. Credem in sinergia creata de aspectul multidisciplinar al echipei noastre si suntem in mod constant interesati sa colaboram cu alte organizatii, companii si profesionisti interesati de responsablitate sociala si misiunea oranizatiei noastre.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!