Șir de persoane tipice cu ochelari opaci și persoane nevăzătoare care se țin unii de alții pentru a parcurge traseul.

A Sound Journey

Traseu sonor la Ateneul Român

A Sound Journey este primul eveniment din seria SenseAbility care aduce în prim plan

muzica, invitând publicul să experimenteze relația cu sunetul în lipsa simțului vizual dominant, privilegiat.

 

Evenimentul a fost compus dintr-un traseu sonor, ce ghidează publicul către sala de concerte a Ateneului Român pentru a asculta un recital compus dintr-o succesiune de instrumente muzicale, prezentate în prealabil prin intermediul istoriei și a poveștilor din spatele lor.

Traseul sonor marchează principalele caracteristici arhitecturale ale spațiilor parcurse, stimulând imaginația în percepția mediului construit explorat.

STATUS: Finalizat

Durată: 30 octombrie 2016

Finanțator: AMAIS

Buget:

Parteneri: Ateneul Român, Forward ID PR&Events,

Echipă: Iris Popescu, Andreea Tănase, Sabrina Ahmad, Mihaela Şerban, Alexandra Anastasiu, Alexandru Cucu, Andreea Nechifor, Ioana Voiculescu

Sound Design: Andrei Nechifor

Grupuri țintă

Traseul și concertul se adresează atât persoanelor cu dizabilități cât și celor tipice, aduși laolaltă de dorința de a crea noi legături sociale și culturale cu scopul de a contribui la incluziunea socială.

Demers

Extinderea proiectului Senseability către clădiri reper ale orașului, precum Ateneul Român, din dorința de a sublinia totodată și nevoia de acces la cultură a grupurilor vulnerabile.

Rezultate

  • un concert de muzică clasică experimentat în lipsa văzului;
  • explorarea spaţiului într-un mod inovativ și punerea în evidență a caracteristicilor tactile și acustice ale clădirii;
  • socializare;
  • exerciții de empatie.

Voluntari implicați

Toată activitatea a fost desfășurată voluntar și din resursele proprii ale echipei. Astfel, de la organizare până la implementare și promovare au fost implicate în total 25 persoane. De asemenea, cei 6 interpreți, studenți la Conservator s-au implicat voluntar în realizarea concertului.

Galerie foto:

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!
Sari la conținut