Web-ul accesibil: email și drive cu cititorul de ecran

Web-ul accesibil: email și drive cu cititorul de ecran

Vrei să-ți dezvolți abilitățile de navigare web?

Vino la club, la atelierul despre  „Web-ul accesibil: email și drive cu cititorul de ecran”! Trainerii noștri, Alex Cucu și Dragoș Grecianu, ne vor prezenta modul în care folosirea tehnologiei asistive ne deschide drumul către o viață independentă, prin folosirea eficientă a aplicațiilor Gmail și Google Drive atât în viața profesională, cât și în viața de zi cu zi.

Așteptăm persoane cu deficiențe de vedere care vor să învețe să utilizeze Gmail și Google drive, dar și persoane tipice interesate de modul în care aceste aplicații pot fi accesibilizate.

Locurile sunt limitate la 8 participanți, iar înscrierea se face completând acest formular: https://forms.gle/CM8BQYYoCCgwexdX8

La atelier vom aborda subiecte precum:

  • Navigarea paginilor Web cu cititorul de ecran
  • Adresele de email- Gmail
  • Sistemul de gestiune al fișierelor în online- Google Drive

Evenimentul are loc în weekend, pe 6 și 7 martie, între orele 11:00- 14:00 în spațiul La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160, București). Pentru siguranța tuturor, respectăm regulile de distanțare fizică și igienă.

Atelierul este unul practic – îți punem la dispoziție un laptop și, îndrumat de traineri și voluntari, vei învăța un set de bază de abilități de care ai nevoie pentru a folosi cu ușurință email-ul și drive-ul, folosind cititorul de ecran NVDA (https://www.nvaccess.org/). Este necesar să ai minime cunoștințe de utilizare a calculatorului și a screen reader-ului NVDA pentru a urma atelierul.

Despre traineri:

Alexandru Cucu: Sunt absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității București, specializarea informatică. Totodată, sunt o persoană cu dizabilități vizuale și coordonator al departamentului de Tech din AMAis și utilizez screen reader-ul de peste un deceniu. Folosesc cititorul de ecran atât profesional pe PC, pentru a dezvolta diverse aplicații software, cât și în mobilitate (pe iPhone), folosind aplicații specifice nevăzătorilor și aplicații accesibile destinate publicului larg.

Dragoș Grecianu: Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul Special Regina Elisabeta. Am absolvit prima ediție a cursurilor de programare din cadrul CMU Tech, îmi place să descopăr lucruri noi, vreau să lupt pentru accesibilitate și să devin complet independent.

______________________

Clubul este o inițiativă AMAis și se aliniază cu viziunea noastră – fiecare are responsabilitatea de a crea o societate incluzivă. Schimb de abilități cu susținerea Societe Generale Global Solution Centre Romania.

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!
Sari la conținut