The Uninvited – București incluziv

Ai exclus sau ai fost exclus?

Te include.

 

Expoziția THE UNINVITED. Anuala de Arhitectură, București incluziv.

Când?

16 noiembrie 2023, ora 18:30-22.00.

Unde?

Sala Tronului, Muzeul Național de Artă al României. Poți găsi adresa aici pe Gmaps: https://maps.app.goo.gl/W4DhCSP62EdSB3EQ6

Cine poate participa?

Evenimentul este deschis persoanelor cu și fără dizabilități, din diverse categorii sociale și profesionale.

Ce presupune expoziția?

O serie de interviuri despre experiențele personale în spațiul public bucureștean. Vom descoperi împreună situații comune de excludere și cum ne definesc ele, dincolo de categoriile sociale și profesionale din care facem parte.

Ce presupune gala?

Gala este un eveniment organizat anual de OAR București. Va exista un moderator care va anunța pe rând câștigătorii de la diveritele categorii și îi va invita pe scenă să primească un trofeu și să aibă un discurs. Este o ocazie bună de interacțiune între profesioniști din domeniul construcțiilor, administrație publică și comunitate în general.

Informații legate de accesibilitatea spațiului și a evenimentului:

  1. Parcare – există locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități în spatele muzeului, la Sala Palatului. Locuri de pacare de masă sunt cu plată, 5 lei/oră.
  2. Accesul se face pe prima poartă de la Muzeu (cum mergeți dinspre Piața Victoriei spre Universitate). Apoi este al doilea acces de la dreapta la stânga, cum ați intrat pe poartă. La intrare este o rampă metalică, dar trebui atenție la cap deoarece este o acoperire care poate incomoda persoanele mai înalte (ex. dacă există un insoțitor al unei persoane în scaun rulant care împinge scaunul pe rampă).Imagine cu accesul în muzeu
  3. Circulația este liberă de obstacole de la acces la lift și apoi în sala. Sala tronului este la etajul 1, aici se poate urca pe trepte sau cu liftul.
  4. Există toaletă adaptată utilizatorilor de scaun rulant la et. 1.
  5. Locuri de stat – nu sunt foarte diverse și nici prea multe. Vor fi câteva scaune tipice de lemn.
  6. Sunet: va fi un spațiu cu inălțime și lungime mari, aglomerat cu multe zgomote. Nu există zone de liniște.imagine cu sala mare a tronului
  7. Spațiul este decorat și există mulți stimuli vizuali (ex. pardoseala cu model cu carouri albe și contur negru) și auditivi.
  8. Expoziția va avea informații în limba română (audio și limba semnelor), engleză text cu caractere latine, text cu caractere latine în limba română.
  9. Gala nu a contractat traducere în limba semnelor române.
  10. Dacă aveți alte cerințe de accesibilitate vă rugăm să ne contactați: contact@amais.ro sau  +40 757 526 247
Alte informații despre eveniment:
Vernisajul expoziției face parte din Gala de premiere a Anualei de Arhitectură București 2023. Anuală invită la o serie de evenimente, dezbateri, workshopuri, concursuri, apeluri de idei, podcasturi și ateliere publice, având tema curatorială București Incluziv cu tot ceea ce implică aceasta: calitatea în arhitectură, urbanism, construcții.
📌 Tema Anualei este curatoriată de AMAIS , ONG-ul care promovează designul incluziv în societatea românească prin arhitectură, tehnologie și proiecte sociale. AMAIS propune realizarea unui dialog despre incluziune printr-o serie de activități care vor reuni cele mai diverse categorii sociale și profesionale și vor genera un moment de introspecție pe temele accesibilității și incluziunii în raport cu spațiul public bucureștean. Echipa curatorială a Anualei din acest an este formată din colegele noastre dr. arh. Iris Popescu și arh. Mihaela Șerban, reprezentante ale AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială).
✅ Inițiatorul și organizatorul Anualei de Arhitectură București 2023, ediția cu numărul XXI, este Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, cu sediul în str. Sf. Constantin nr. 32, sector 1, București, 010219, reprezentată de arh. Emil Ivănescu în calitate de Președinte.
+
Scrie-ne pe Whatsapp!