Programarea e pentru tine? Vino să descoperi alături de noi!

Programarea e pentru tine? Vino să descoperi alături de noi!

 

👩‍💻 Pe 19 februarie, între 11:00-14:00, te așteptăm la o discuție pe Google Meet despre tehnologie și cum programează nevăzătorii. Fie că ești persoană tipică (fără dizabilități reglementate) sau nevăzător, vei descoperi dacă programarea e pentru tine.

Scopul întâlnirii: La AMAIS (Asoc. Metodelor Alternative de Integrare Socială) organizăm de peste 4 ani cursuri de programare pentru nevăzători. Majoritatea absolvenților s-au orientat către facultăți de Informatică, au obținut burse sau sunt angajați full-time în companii multinaționale.

🙌 În luna martie dăm startul unor noi înscrieri. Până atunci, vrem să oferim oportunitatea cât mai multor persoane de a afla cum programează nevăzătorii, cum se desfășoară cursurile noastre și ce abilități sunt necesare pentru a fi selectat(ă).

Invitații discuției de pe 19 februarie sunt trainerii care țin cursurile: Radu Vasile, Alex Cucu, Daniel Ionescu și Ștefan Moisei. La întâlnire vom face niște exerciții practice, așa că e necesar să ai un calculator funcțional lângă tine.

▶️ Completează formularul de aici pentru a participa la discuția de pe 19 februarie: https://forms.gle/KFEEyTiHW3MiAoNc7.

Cursurile de programare durează aproape un an. Încep în luna aprilie și țin până în decembrie sau începutul anului viitor, în funcție de obiectivele trainerilor și nevoile cursanților. Întâlnirile au loc online, durează două ore, o dată pe săptămână.

Despre traineri:

🤍 Radu Vasile – Este antreprenor de 20 de ani, în ultimii 12 ani ca dezvoltator de software. A absolvit facultatea de Matematică și Informatică la Universitatea Ovidius, din Constanța. Apoi a continuat cu un master în Project Management la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, iar recent și-a susținut teza de doctorat în cadrul Școlii Doctorale de Matematică din cadrul Universității Ovidius.


🖤 Alexandru Cucu –
Este absolvent al Facultății de Matematică – Informatică, Universitatea București. Este programator într-o companie de IT, specialist în accesibilitate și coordonatorul departamentului de tehnologie AMAIS. Folosește tehnologia asistivă atât pe desktop (Windows), pentru a dezvolta diverse aplicații software, cât și în mobilitate (pe iPhone) pentru aplicații construite atât pentru nevăzători, cât și accesibile publicului larg.


💛 Daniel Ionescu –
Este programator de 7 ani, în prezent lucrează la o companie IT din București. În AMAIS este mentor pentru nevăzătorii care vor să învețe programare, trainer, dezvoltator al aplicației SeeYou. Constanta în tot ce face este pasiunea pentru tehnologie și arhitectură software.


🤍 Ștefan Moisei –
Este licențiat în Informatică și de peste 5 ani lucrează ca inginer software. Ca nevăzător are o strânsă legătură cu tehnologia asistivă, atât pentru calculatoare cu Windows, cât și pentru telefoane cu sistem de operare Android. A dezvoltat aplicații pentru aceste platforme și are experiență în scrierea accesibilizată a aplicațiilor.

Întâlnirea face parte din proiectul Clubul de Mobilitate Urbană, o inițiativă AMAis susținută de Societe Generale Global Solution Centre Romania.

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!