Incluziune prin ceramică_CMU 6.0 la Circular Catalysts

Incluziune prin ceramică

 

Clubul de Mobilitate Urbană ajunge la Romanian Design Week 2023 cu atelierul de ceramică.

🐞Joi, 18 mai, între orele 18:00 și 21:00, te invităm să modelăm ceramică în cadrul Romanian Design Week, prin programul Circular Catalysts. Ducem contextul de socializare prin ceramică într-un nou loc unde să exersăm empatia și interacțiunea indiferent de (diz)abilități și contribuim activ la procesul lent de accesibilizare a orașului.

Sub îndrumarea Roxanei Bâra, artistă ceramistă și arhitectă, ne vom inspira din elemente naturale pe care le vom recreea și ne vom modela un obiect funcțional. Colecția va fi expusă apoi în cadrul Romanian Design Week.

Participarea este gratuită și se face completând acest formularul de mai jos.

👉Locurile sunt limitate la 10 participanți. În cazul în care numărul celor înscriși va depăși limita de 10, participații vor fi selectați în ordinea înscrierii, încât să formăm o echipă de 5 persoane fără dizabilități reglementate care vor purta ochelari opaci în timpul modelării și 5 persoane cu dizabilități de vedere sau alte tipuri de dizabilitate.

📍 Atelierul va avea loc la Amzei Creative Corner (Piața Amzei 13 – clădirea mare a Primăriei)

Roxana Bâra este arhitect și de 7 ani construiește o realitate ceramică prin care interacționează cu lumea pentru a îi ajuta pe oameni sa fie mai atenți la ritualurile lor zilnice și mai bucuroși de întâlnirile cu obiectele care îi înconjoară. Mai multe despre activitatea Roxanei.

Circular Catalysts face parte din programul european Circular Cultures al British Council, și este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Anul acesta, Circular Catalysts propune prin prezența la Romanian Design Week explorarea intersecțiilor dintre rural și urban, dar și rolul materialelor și meșteșugurilor tradiționale în contexte contemporane sociale, economice și de mediu.

Romanian Design Week este un proiect The Institute și UniCredit Bank. Pentru ediția 2023, propune tema CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de cross-contaminare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!