Expoziție polisenzorială la Muzeul Țăranului Român

Un băiat cu deficiențe de vedere poartă o haină păstorească. Imaginea este surprinsă din profil. În spatele lui vedem alte detalii ale expoziției

🐑 Mergem pe drumul oii și explorăm senzorial păstoritul contemporan, împreună cu schimbările prin care trec obiceiurile, practicile, câinii și măgarii ce au rol foarte important în această practică aflată constant în proces de adaptare.

Expoziția este creată astfel încât vizitatorii să își folosească toate simțurile pentru a se transpune un timp la vremea de la țară, la sunetele, mirosurile, gusturile de pe câmp, la texturile lânii, cum se prelucra ea și la cutumele păstorilor. Vom putea chiar să ne punem pe umeri o sarică (haină) ciobănească. La final avem și o experiență a gustului ca să încheiem călătoria senzorială a păstoritului și cu o gustare câmpenească. 🧀🍅🥖

🎯Ne întâlnim sâmbătă, 15 iulie, la ora 11:00, în fața Muzeului Național al Țăranului Român (Bulevardul Kiseleff nr. 3). Completează formularul de mai jos pentru a participa. Avem 10 locuri disponibile, așa că nu ezita să te înscrii chiar acum.

Deși nu este accesibilizată în mod special persoanelor nevăzătoare, este una dintre puținele expoziții pe care le poți vedea și înțelege atingând, mirosind, auzind. Persoanele fără dizabilități reglementate vor primi provocarea de a vizita expoziția pe nevăzute.

Expoziția Păstorit contemporan. Un patrimoniu, mai multe dileme – bazată pe material documentar rezultat în urma cercetărilor de teren realizate de o echipă de cercetători ai muzeului între anii 2016 – 2022 în zonele: Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Bucovina – este organizată în cadrul proiectului cultural PĂSTORIT 2.1. OAIA HAI-HUI, derulat în februarie – noiembrie 2023, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentul face parte din proiectul Clubul de Mobilitate Urbană, un proiect AMAIS susținut de Societe Generale Global Solution Center România. 

Prin completarea formularului de mai jos, îți dai acordul de a fi contactat de cineva din echipa AMAIS pentru detalii legate de participarea la atelier și îți dai acordul cu privire la prelucrarea datelor tale personale din categoriile menționate aici: https://tinyurl.com/5n7522bs

+
Scrie-ne pe Whatsapp!