CMU 4.0- Web-ul accesibil

CMU 4.0- Web-ul accesibil

 

Vrei să-ți dezvolți abilitățile de navigare web?

Vino la club, la atelierul pe tema “Web-ul accesibil”! Trainerii noștri, Alex Cucu și Ștefan Moisei, 2 dintre cei 5 programatori nevăzători din România, ne vor prezenta modul în care folosirea tehnologiei asistive ne deschide drumul către o viață independentă!

Așteptăm persoane cu deficiențe de vedere care vor să învețe să folosească eficient calculatorul, dar și persoane tipice interesate de modul în care pot face un site să fie accesibil nevăzătorilor! Locurile sunt limitate la 8 participanți, iar înscrierea se face completând acest formular: https://forms.gle/7pPsceE14k84w7AV6.

La atelier vom aborda subiecte precum:

  • Scopul internetului și al paginilor web
  • Bune practici în accesibilitatea paginilor web
  • Utilizarea sistemului de operare Windows 10 prin intermediul screen reader-ul NVDA
  • Navigarea rapidă pe site-uri
  • Alte funcționalități ale browser-ului

Evenimentul are loc duminică, pe 22 noiembrie, între orele 11:00- 14:00 în spațiul La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160, București). Pentru siguranța tuturor, respectăm regulile de distanțare fizică și igienă.

Atelierul este unul practic – îți punem la dispoziție un laptop și, îndrumat de traineri și voluntari, vei învăța un set de bază de abilități de care ai nevoie pentru a naviga cu ușurință pe internet, folosind cititorul de ecran NVDA (https://www.nvaccess.org/). Este necesar să ai minime cunoștințe de utilizare a calculatorului  și a screen reader-ului NVDA pentru a urma atelierul.

 

Despre traineri:

Ștefan Moisei este licențiat în informatică și lucrează de peste cinci ani ca inginer software. Fiind nevăzător, a fost nevoit să aibă un contact strâns cu tehnologia asistivă, atât pentru calculatoarele personale cu Windows, cât și pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Foloseste PC-ul de douăzeci de ani și telefonul cu Android de cinci. A dezvoltat inclusiv aplicații pentru aceste platforme, una dintre ele fiind publicată, în nume propriu, pe play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=im.vortex.narwall&rdid=im.vortex.narwall. Îl puteți cunoaște pe Ștefan mai bine urmărindu-l și pe Ted Talks: https://www.youtube.com/watch?v=-gquoD8o3i0.

Alexandru Cucu este absolvent al Facultății de matematică din cadrul Universității București, specializarea informatică. Totodată, este o persoană cu dizabilități vizuale și coordonator al departamentului de Tech din AMAis. Este utilizator de screen reader de peste un deceniu. Acesta folosește cititorul de ecran atât profesional pe PC, pentru a dezvolta diverse aplicații software, cât și în mobilitate (pe iPhone), folosind aplicații specifice nevăzătorilor și aplicații accesibile destinate publicului larg. Prietenii de la @Code4Romania i-au făcut un portret foarte fain aici: https://code4.ro/ro/blog/allx-cucu/.

 

Clubul este o inițiativă AMAis și se aliniază cu viziunea noastră – fiecare are responsabilitatea de a crea o societate incluzivă. Schimb de abilități cu susținerea Societe Generale European Business Services.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!