Atelier de prim ajutor și protecție în caz de cutremur alături de Crucea Roșie Filiala Sector 6

📢 Sâmbătă, 17 februarie, învățăm tehnici de prim ajutor și cum să ne protejăm pe noi, dar și pe cei din jur în caz de cutremur. Hai alături de noi la Clubul CMU să fim împreună mai în siguranță.

❤️‍🩹 Vom petrece 6 ore alături de trainerii specializați de la Crucea Roșie Filiala Sector 6, timp în care vom căpăta mai multă încredere în situații de risc și vom contribui la adaptarea resurselor la nevoile și abilitățile comunității diverse. La finalul cursului de prim ajutor și a modulului de pregătire în caz de cutremur, vom obține și un certificat de acordare prim ajutor. 

Cursul este deschis tuturor care vor să învețe să fie mai pregătiți, indiferent de abilități și dizabilități. Locurile sunt limitate la 20 de participanți, motiv pentru care vom selecta încât să avem un echilibru între cei cu și fără dizabilități reglementate.

🫶 Așteptăm persoane cât mai diverse să învețe împreună, într-un spațiu prietenos și accesibil. Intrarea se face la nivel, de pe Strada Abatorului, spațiul dispune de rampă de acces cu balustradă, toaletă adaptată utilizatorilor de scaun rulant, hărți tactile ale spațiului.

Clubul CMU susține 5 din cele 9 puncte ale Strategiei Naționale „O Românie Echitabilă” 2022-2027, unul dintre puncte fiind legat de accesibilitate și vulnerabilitate la situații de risc. Conform diagnozei din 2020, persoanele cu dizabilități nu sunt luate în calcul pentru proceduri specifice de intervenție, iar 70% dintre ele ar reuși cu dificultate să ajungă într-un loc sigur în caz de dezastru. De aceea, prin acest curs, contribuim la dezvoltarea unui cadru incluziv de folosire și adaptare a instrumentelor deja existente pentru protejarea în caz de dezastru pentru persoane cu dizabilități, ONG-uri dedicate nevoilor lor și voluntarii acestora.

Evenimentul face parte din Clubul CMU, un program AMAIS, susținut de PAID România. La Clubul CMU creștem incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și reducem prejudecățile asociate subiectului dizabilitate, generând un spațiu intersectional de dialog între categorii sociale și profesionale diverse.

 

+
Scrie-ne pe Whatsapp!