Atelier de grădinărit la Blocul Liric

Sâmbătă, 6 aprilie, între orele 10:00 – 13:00, hai cu noi la Clubul CMU să grădinărim alături de Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu și de o comunitate diversă de vecini și prieteni. 

Învigorăm natura urbană și aducem împreună persoane cu și fără dizabilități să lucreze împreună pentru o inițiativă civică. Ne dăm întâlnire direct la locul unde vom grădinări, grădina blocului Liric (lângă Cișmigiu) – str. Ion Brezoianu nr. 47-49.

Sub îndrumarea peisagistei Corina Trancă, vom tunde arbuști, vom da o nouă viață bulbilor recuperați de vecini, vom sădi o zona cu flori de câmp, vom învăța despre compost și apoi vom lua prânzul împreună. 

Participarea este liberă și avem la dispoziție 10 locuri. Înscrie-te completând formularul de mai jos. 

Implicarea Clubului CMU în această activitate de grădinărit are scopul de a crea contexte de implicare și socializare care să crească nivelul de participare publică a persoanelor cu dizabilități și care să inspire soluții incluzive de adaptare a inițiativelor civice la nevoi cât mai diverse. 

Clubul CMU, un program AMAIS, susținut de PAID România. La Clubul CMU creștem incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și reducem prejudecățile asociate dizabilității, generând un spațiu intersecțional de dialog între categorii sociale și profesionale diverse.

Blocul Liric a fost construit în 1959 pe ruinele Teatrului Lyric, la 15 ani după ce acesta a fost bombardat în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Blocul este în formă de U, iar pictura murală din curtea interioară a fost realizată de artistul Lucian Sandu-Milea, în cadrul proiectului “Pictăm zidul dintre oameni”, redactat şi implementat de Grupul de iniţiativă Civică Cişmigiu.

Atelierul de grădinărit este de sâmbătă este organizat cu ajutorului unui grant câștigat de comunitatea de la blocul Liric, oferit de Asociația Între Vecini cu sprijinul BRD.

+
Scrie-ne pe Whatsapp!