Senseability

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”senseability”]

Proiectul SenseAbility are ca scop dezvoltarea unui canal de comunicare intre persoanele cu deficiente de vedere si cele tipice, prin crearea unei experiente polisenzoriale in spatiul construit. Am propus un tur inovativ prin case simbol din Bucuresti, oferind participantilor bastoane si ochelari speciali, care obtureaza vederea, invitandu-i sa descopere spatiul prin celelalte simturi.

[accordion]

[accordion-item title=”SenseAbility #9 Sound Journey Ateneul Roman”]
Nume proiect: SenseAbility #9 Sound Journey Ateneul Roman
Perioada de desfasurare: 30 oct 2016
Parteneri: Ateneul Roman, Forward ID PR&Events

A Sound Journey este primul eveniment din seria SenseAbility care aduce in prim plan muzica, invitand publicul sa experimenteze relatia cu sunetul in lipsa simtului vizual dominant, privilegiat. Evenimentul a fost compus dintr-un traseu sonor, ce ghideaza publicul catre sala de concerte a Ateneului Roman pentru a asculta un recital compus dintr-o succesiune de instrumente muzicale, prezentate in prealabil prin intermediul istoriei si a povestilor din spatele lor. Traseul sonor marcheaza principalele caracteristici arhitecturale ale spatiilor parcurse, stimuland imaginatia in perceptia mediului inconjurator.
[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #8 MNAC Normalitate, ce cuvant brutal”]
Nume proiect: Senseability #8 MNAC Normalitate, ce cuvant brutal
Perioada de desfasurare: Iul – Oct 2016
Curator: Cristian Neagoe
Co-producator: Active Watch

Expozitia “Normalitate, ce cuvant brutal!”, organizata de Cristian Neagoe, propune o explorare artistica a dizabilitatii in care arta vizuala este accesibila si celor care nu vad, iar dansul devine posibil si pentru oamenii cu dizabilitati motorii. Vizitatorii au avut ocazia sa testeze perspectiva mai multor tipuri de privare senzoriala in cadrul tururilor ghidate, organizate in parteneriat cu AMAis. Expozitia ofera o experienta imersiva in lumea celor privati de simturi sau de anumite abilitati.
[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #7 Street Delivery 2016″]
Nume proiect: Senseability #7 Street Delivery 2016
Perioada de desfasurare: 11-12 iunie 2016
Parteneri: OAR National, Street Delivery, Forward ID PR&Events
Finantator: OAR National

Preluand tematica mestesugului, aceast? editie SenseAbility aduce pe langa expeditia pe nevazute din interiorul casei, o activitate ce implica lucrul fizic, cu mainile: modelajul. Intr-o atmosfera relaxata vom trece de la experimentarea spatiului/mediului fizic la interactiune umana: cum percepi oamenii in lipsa simtului vizual? Acest exercitiu are rolul de a stimula crearea unor corelatii intre tactil si olfactiv in lipsa vazului, dar si de a atrage atentia asupra prejudecatilor pe care tindem sa le avem in interactiunea cu alti oameni.
[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #6 Muzeul Tactil „]
Nume proiect: Senseability #6 Muzeul Tactil
Perioada de desfasurare: 21 mai 2016
Parteneri: Scoala doctorala SD-SITT, Noaptea Muzeelor, UAUIM, Forward ID PR&Events

Muzeul tactil este o editie speciala SenseAbility in Noaptea Muzeelor, organizata in cadrul UAUIM, unde publicul a fost invitat sa descopere o parte din rezultatele muncii studentilor UAUIM, realizate in cadrul atelierelor, din 1955 pana in 1990. Initiativa noastra propune o expozitie accesibilizata persoanelor cu deficiente de vedere. Vizitatorii au parcurs expozitia cu ochelari speciali care obtureaza vederea, pentru a putea explora exponatele puse la dispozitie pe baza simtului tactil.
[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #5 Mincu Press Tour”]
Nume proiect: Senseability #5 Mincu Press Tour
Perioada de desfasurare: martie-apr 2016
Parteneri: OAR National, Forward ID PR&Events, Sweet Concept

Reprezinta inceputul initiativei noastre de accesibilizare a planurilor de evacuare pentru persoanele nevazatoare si de a facilita intelegerea spatiului printr-o macheta tactila. Initiativa a fost lansata in cadrul unei eveniment SenseAbility organizat pentru membrii presei. Conferinta de presa a avut loc in Casa Ion Mincu, sediul OAR national, pe 21 aprilie 2016.
[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #4 Cotroceni”]

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #3 Rosetti”]

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senability #2 Monteoru”]

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Senseability #1 Verona”]

[/accordion-item]

[/accordion]