Ultimul weekend din octombrie a adus vesti bune pentru un viitor #BucurestiIncluziv, s-a deschis primul Club de Mobilitate Urbana Senseability!

Seria atelierelor de mobilitate urbana pentru nevazatori si tipici a inceput cu Mobilitate Clasica – tehnici de orientare si repere care pot ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa aiba o viata independenta. Trainerul Madalina Vilcu a oferit puterea propriului exemplu, in lipsa simtului vizual si-a dezvoltat abilitatile necesare pentru a se bucura de sentimentul de libertate intr-un oras care nu este foarte prietenos cu nevazatorii, si s-a alaturat Clubului pentru a sustine un viitor #BucurestiIncluziv.

Madalina cu ghemul de sfoara in mana, invita partipant sa se prezinte si sa se alature cercului.

Activitatile propuse s-au bazat pe importanta mobilitatii pentru fiecare dintre noi, atelierele #CMUSenseability reprezinta un spatiu de contact intre persoanele cu deficiente de vedere si persoane tipice interesate de explorarea urbana si interactiunea sociala.

Vedeta primului atelier #CMUSenseability a fost bastonul – participantii au aflat istoria bastonului alb si, cel mai important, cum sa-l foloseasca corect pentru a cerceta un spatiu in functie de repere, pentru a identica obstacole si a se proteja intr-un spatiu nou. Pentru a-si exersa abilitatile, in prima zi participantii au explorat pe nevazute spatiul La Firul Ierbii si tunelul senzorial iar in ziua II au parcurs traseul de la spatiul LFI pana la statia de metrou Timpuri Noi folosind bastonul.

Am petrecut un weekend minunat impreuna la #CMUSenseability – s-au impartasit pareri si experiente personale din Bucuresti, am aflat cat de important este bastonul in drumul catre o viata independenta, am explorat zona Timpuri Noi ca sa punem in practica noile abilitati de mobilitate urbana si am incurajat participantii cu deficiente de vedere sa isi dea o sansa!

Seria atelierelor #CMUSenseability continua, pentru un viitor #BucurestiIncluziv. 

Initiativa apartine Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala si este sustinuta de Fundatia Orange.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Atelier 1 mobilitate clasica”]

Materiale video inregistrate live in cadrul atelierelor:

+
Scrie-ne pe Whatsapp!